lördag 29 augusti 2009

Hon önskade, hon fick, hon jublade

Det hände sig en gång för länge länge sedan (tid är relativt som en sten sa) att en viss teknisk pryl tillhörande en viss oteknisk människa gick sönder. Trodde människan i alla fall. Eftersom prylen inte fungerade när människan försökte använda den. Människan svor lite, förbannade prylen, och önskade att hon fick leva i en värld där teknologi inte existerade. Saken som höll fast prylens batteri hade nästan exakt sex månader tidigare lossnat från prylen, så att människan tvingades tejpa ihop batteriet med prylen så att den, pylen alltså, kunde fortsätta fungera. Men så en dag, sex månader senare alltså, ville det sig så att inget hände när människan tryckte på prylens knappar. Människan önskade sig då en teknologifri värld i julklapp, eftersom just denna dag var hennes födelsedag och hon redan hade fått massa presenter och tänkte att det kanske var lite för sent för att önska sig något annat då.

Samma människa var denna dag med om ett mirakel. Efter drygt två månaders klagan över att behöva använda en likadan pryl fast i årsmodell 1827, samt lite hånande skratt och konstiga blickar från allmänheten av samma anledning, så skulle människan (av någon anledning som hon inte riktigt minns på grund av euforin över att ha bevittnat ett tvättäkta mirakel) bara testa om den kanske funkade. Hon trodde väl inte på det egentligen, men tänkte att konstigare saker har väl skett här i världen.
Typ att hon klarade sig igenom Internal Brain-damage.
Eller att andra hockeylag än Färjestadvargarna har vunnit SM-guld.
Eller att man kan ogilla Coldplay.

Människan kan fortfarande inte förstå hur detta gick till. Hon vågar inte heller lita på det, att prylen håller sig vid liv länge till alltså. Men om den inte gör det så har hon ju alltid back up-prylen från 1827. Vad är väl lite hånande skratt och konstiga blickar när allt kommer omkring, ingen bryr sig om hundra år när det är 2109.

(Och nej, tanken att ha en "ny"(allt är relativt) tejpad pryl framkallar mer hånande skratt och konstiga blickar än en gammal otejpad pryl har inte alls slagit människan eftersom hon som sagt är ett offer för Internal Brain-damage)

I människans huvud dök nu upp ett gammalt härligt citat på samma tema.
Miracles happen every day, most people just choose not to see them.
Det ni!

Och medan människans liv tog en mirakulös vändning så fortsatte världen snurra som vanligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar