lördag 4 april 2009

Jag kanske ska bli chaufför...?

Gårdagskvällen blev väl kanske inte helt som planerad. Men man kan nog med ganska stor säkerhet att det inte är något småbarnsmammor brukar ägna sig åt på fredagskvällarna. Den lugna (hmpf) hemmakvällen förvandlades plötsligt till en kall utekväll med en bil och två batterier.

Efter rensningen på choklad och frukt hos Wallinders (ojdå, en chipspåse slank visst också ner i korgen av bara farten), hämtandet av en extra vattenkokare, upprättandet och förtärandet av en te-bar och en frukt-och choklad-buffé så kommer det fram att en viss person är fast på Lamberget med en bil det är något fel på. Batteriet verkar det som. Man går då hem och hämtar sin bil och lite verktyg (det är tur att ens mamma och personen ifråga kan detta då man själv är helt lost) och drar till OKQ8 för inköp av nytt batteri och sen till personens bil på Lamberget för att fixa den. Eller ja, för att han ska fixa den. Själv står man där, känner sig lite dum för att man är så okunnig (på OK fattade man ju heller ingenting, man liksom: bilar behöver ett bilbatteri, ett batteri har en plus och en minuspol och det är det som får det att fungera, slut på batterikunskaperna), får hålla i en skruv som så småningom dras loss från batteriet, kommer emellanåt med lite uppmuntrande tillrop och känner sakta men säkert att det var tur att man inte tog vårjackan. Det var inte dags för vårskorna på kvällen heller för den delen, så man börjar efter ett tag hoppa omkring och tänker att det vore väldigt pinsamt om någon tittade ut från ett fönster just i detta ögonblicket. Man tyckte också att det var lite pinsamt när det kom folk i bilar. Tre stycken under hela tiden, nästan en timme, som man stod där. Nästan trafikstockning. För att vara Lamberget alltså. Man hade ju kunnat gå och sätta sig i den fungerande bilen, men man är väl miljövän så man vill ju inte ha den på tomgång. Dessutom så skulle ju mekanikern få stå och frysa själv i så fall, och inte skulle man kunna ge honom några uppmuntrande tillrop. Hade man gått och satt sig i bilen hade ju inte detta skämtet kommit till heller:
"Det är i all fall mars så det är inte såå kallt."
"Nej, tänk att göra det här i december."
"Eller i Norrland."
"I december i Norrland." Tre huvuden ryser därpå lite extra av bara tanken.

Sen rings det till personens bror för skiftnyckeln man hämtade var för stor och den sista skruven sitter lite konstigt så den går inte att få loss. Brodern kommer efter lite längre väntan än man trodde, eftersom man fick höra att han kör ganska fort, och ropar då roat: "Att man alltid ska komma som en räddare i nöden." De tre "mekanikerna" skrattar lite generade men lättade och det mekas och det dras och det hoppas ännu mer innan skruven slutligen kommer av batteriet och det nya sätts in istället för det. Då upptäcks det att det inte var batteriet det var fel på, det var generatorn. Vilket tydligen är väldigt mycket sämre. Så personen måste åka hem, och de andra två drar tillbaka till myskvällen där deras vänner nu är nästan klara med omgången av Geni som de började på när man åkte. Man får hoppa in i varsitt lag, men vad hjälper det när alla frågor man kan ställs till andra lag, som dessutom inte kan svara på dem. Annars hade man kanske vunnit. Det är i alla fall vad man inbillar sig. Men man vill i alla fall ha en re-match. Och då ska man kämpa till sista hjärncellen, var så säker.

Man upptäckte också senare att man hade varit olaglig och kört utan körkort eftersom man glömde det i vevan när man skulle hämta alla verktyg. Man glömde först bilnycklar också, men dem kom man snabbt på att man var tvungen att ha.

Vad kan vi lära oss av detta?
1) Byt bilbatteri när det börjar krångla, vänta inte tills bilen dör.
2) Ha en verktygslåda i bilen. Med alla sorters skiftnycklar och skruvmejslar som kan tänkas finnas.
3) Ha vinterskor i bilen.
4) Ha körkortet i bilen. Alternativt alltid i fickan om man inte har med sig plånboken när man åker någonstans.

I djungeln av jobbalternativ tror jag inte att bilmekaniker är något för mig. Jag kan köra, vilket betyder att jag då också kan köra till en verkstad om det händer något med den. Bilen alltså. Eller så ringer man någon händig person och ber om hjälp. Jag får väl skaffa mig en händig karl om jag ska ha bil. En till sak att skriva på min framtida kontaktannons, efter teknisk, bra på att laga mat, snygg och frågesportig. Som gillar småbarnsmammor utan barn.

Dagens väder: Solsken!!! Och jag ska sitta inne vid datorn med äckliga Bismarck och hans dumma Prussia. Historia revision suger mest av alla ämnens revision.

2 kommentarer:

  1. "äckliga Bismarck" XD hehehe. Undrar va Mårten skulle säga om det, Hanna ;)

    SvaraRadera
  2. Mårten skulle säkert hålla med mig, med tanke på att Bismarck det svinet vägde typ 150 kilo, drack och rökte oavbrutet och var ständigt otrogen mot sin fru Johanna von Puttkamer (ja hon hette så!). Man kan ju fundera på varför jag kommer ihåg sånt men inte så mycket om hans foreign och domestic policies... :P förutom att han han ansåg sig vara överlägsen alla andra :p
    Låter inte han äcklig så det räcker och blir över?

    SvaraRadera